Газове и смеси в модифицирана атмосфера
Опаковки с модифицирана атмосфера за храни на растителна основа и алтернативи на месо
Посрещане на нуждите на потребителите, ориентирани към храненето
Проучванията показват, че основните критерии за потребителите, които се интересуват от закупуване на храни на растителна основа, са преди всичко вкусът, но също така и ясното етикетиране и прозрачните здравни и хранителни претенции. Хранителните MAPAX газове и газови смеси от Linde могат да помогнат да се отговори на тези изисквания на потребителите.
Многокомпонентните вегански и вегетариански смесени храни са особено нетрайни поради високото си съдържание на влага и стойност на рН, близка до неутралната. Степента на влошаване на качеството зависи от съставките и производствения процес и следователно варира значително от един продукт до друг.
Въз основа на нашето широко портфолио от газове за хранителни цели, ние разработихме гама от MAPAX решения, насочени специално към изключително разнообразните нужди на многокомпонентни нови храни, заместващи конвенционалното месо, птици и риба. Тези смеси са внимателно създадени, за да инхибират най-добре влошаването и растежа на бактериите и да поддържат качеството на смесените смеси.
Опаковката с модифицирана атмосфера (MAP) може да удължи срока на годност на алтернативите на животинските протеини, без да променя физичните или химичните свойства или да добавя неестествени съставки. Това е естествен метод, който бързо набира популярност в световен мащаб. В много случаи тя може да допълни и алтернативните методи за съхранение.
Нашите модифицирани атмосфери MAPAX за вегански и вегетариански заместители на месо могат да ви помогнат да:
- Увеличаване на продажбите чрез задоволяване на нарастващото търсене на пресни и естествено консервирани продукти
- Удължете срока на годност без химикали или замразяване
- Увеличете срока на годност във веригата на дистрибуция с дни или дори седмици
- Запазват вкуса, текстурата и външния вид
- Повишаване на ефективността на производството и дистрибуцията
- Намаляване на хранителните отпадъци