Мощност на замръзване на N2 и CO2

Предимства на криогенното замразяване

     Когато температурата на месото и птиците се понижи под точката на замръзване, растежът на микроорганизмите намалява бързо. Това се дължи не само на понижаването на температурата на продукта, но и на намаляването на свободната течна водна активност - като по този начин микроорганизмите се лишават от водата, от която се нуждаят, за да метаболизират. 

    Криогенното замразяване може да помогне да се сведат до минимум рисковете от замърсяване, по-специално за продукти като бургери, нарязани меса, и различни разфасовки от домашни птици. Използването на криогенен газ при много ниски работни температури (обикновено между -60 ° C и -100 ° C) осигурява висока скорост на пренос на топлина за бързо време на замръзване. В резултат на това криогенното замразяване осигурява ефективност на производството заедно с измерими подобрения в качеството на продуктите, намалявайки загубите по-специално поради дехидратация. 

    Криогенното замразяване също помага да се поддържа естественото качество на месото и птиците. Когато продуктът е замразен, се образуват ледени кристали. Колкото по-малки и равномерно разпределени са кристалите, толкова по-добро е качеството и вкусът на замразения продукт. Най-ефективният начин за създаване на малки, еднородни кристали в целия хранителен продукт - както вътре, така и извън клетките - е бързото замразяване на храната при криогенни температури. 

   Разработихме широко портфолио от фризери CRYOLINE, за да отговарят на вашите специфични изисквания за продукти, обработка, и цели за производителност . Нашите фризери използват въглероден диоксид или азотни газове за бързо понижаване на температурата на месото и птичите продукти или като средство за естествено запазване чрез хладилни температури.

Имате нужда от повече информация?

Открийте как технологичните газове могат да повлияят положително на ефективността на вашия процес
Свържете се с нас