Мощност на замръзване на N2 и CO2
Предимства на криогенното замразяване
Когато температурата на месото и птиците се понижи под точката на замръзване, растежът на микроорганизмите намалява бързо. Това се дължи не само на понижаването на температурата на продукта, но и на намаляването на свободната течна водна активност - като по този начин микроорганизмите се лишават от водата, от която се нуждаят, за да метаболизират.
Криогенното замразяване може да помогне да се сведат до минимум рисковете от замърсяване, по-специално за продукти като бургери, нарязани меса, и различни разфасовки от домашни птици. Използването на криогенен газ при много ниски работни температури (обикновено между -60 ° C и -100 ° C) осигурява висока скорост на пренос на топлина за бързо време на замръзване. В резултат на това криогенното замразяване осигурява ефективност на производството заедно с измерими подобрения в качеството на продуктите, намалявайки загубите по-специално поради дехидратация.
Криогенното замразяване също помага да се поддържа естественото качество на месото и птиците. Когато продуктът е замразен, се образуват ледени кристали. Колкото по-малки и равномерно разпределени са кристалите, толкова по-добро е качеството и вкусът на замразения продукт. Най-ефективният начин за създаване на малки, еднородни кристали в целия хранителен продукт - както вътре, така и извън клетките - е бързото замразяване на храната при криогенни температури.
Разработихме широко портфолио от фризери CRYOLINE, за да отговарят на вашите специфични изисквания за продукти, обработка, и цели за производителност . Нашите фризери използват въглероден диоксид или азотни газове за бързо понижаване на температурата на месото и птичите продукти или като средство за естествено запазване чрез хладилни температури.