Сила на бързо замразяване на криогенни газове
Замразяване на растителни храни и алтернативи на месото
Със спираловидното търсене на нови храни, много производители търсят начини да увеличат производителността и гъвкавостта, така че да могат да достигнат до нови пазари - без големи първоначални разходи за капиталови инвестиции. Нашите фризери CRYOLINE могат да ви помогнат да се справите с тези предизвикателства.
Температурният профил на многокомпонентните вегански и вегетариански смесени храни може да варира в зависимост от отделните съставки. Въз основа на нашия богат опит и дългогодишни взаимоотношения с клиенти в хранително-вкусовата промишленост, ние можем да ви помогнем да установите как ще се държат новите многокомпонентни смеси на растителна основа, когато са замразени, и да ви помогнем да изберете технологиите и моделите за криогенно замразяване, които са най-подходящи за вашите индивидуални продукти.
Криогенно замразените алтернативи на месо на растителна основа като бургери, топки, хапки и мляно месо обикновено имат по-желан външен вид, по-добро задържане на влага и цвят, подобрен вкус и по-стабилна форма.
Нашето семейство CRYOLINE ви дава широка гама от модели, които поддържат почти всички изисквания за обработка, производителност и отпечатък. Нашите фризери използват или течен азот (LIN), или течен въглероден диоксид (LIC) газ като криоген. Фризерите CRYOLINE също се използват успешно за по-ниски температури за обработка надолу по веригата, което ви позволява например да добавяте защитни покрития и глазури.
CRYOLINE също така се комбинира с друго оборудване и везни с лекота, за да увеличи оперативната ви гъвкавост - ключов бонус в пазарно пространство, което се трансформира и расте толкова бързо.