Открийте как процесните газове могат да повлияят положително на ефективността на вашия процес
Охлаждаща мощност на N2 и CO2
Охлаждане на месо и птици с ACCU-CHILL
Предимства на криогенното охлаждане
Месото и птичите продукти са склонни към бърз бактериален растеж при повишени температури. Охлаждането е едно от най-ефективните оръжия в борбата срещу бактериалната активност. Бързото охлаждане може да допринесе още повече за безопасността на храните, като помага да се сведат до минимум рисковете от замърсяване, особено при бургери, нарязани меса и различни разфасовки от домашни птици. Не на последно място, криогенното охлаждане помага да се запази естественото качество на месото и птиците, като заключва свежестта, намалява загубите на добив на продукта и поддържа аромата и вкуса. Разработили сме разнообразни приложения и устройства, които носят много ползи. Втечнен азот (LIN) и втечен въглероден диоксид (LIC) са екосъобразни алтернативи на конвенционалните процеси на охлаждане, които често включват потенциално вредни хладилни агенти, големи количества вода или прах и изпарения. Тъй като са инертни, тези криогенни газове също намаляват риска от пожар или експлозия. Нашите системи за охлаждане ACCU-CHILL ви дават прецизен контрол на температурата върху продукти като смляно говеждо и пилешко месо, така че те лесно могат да бъдат оформени в хамбургери или хапки, например. По време на транспорт криогенните течни газове са ефективен и гъвкав начин за поддържане на точната температура на охладеното месо и пилешки продукти. По време на обработка, твърд CO2 или сух лед, е много ефективна и лесна за използване охлаждаща среда. При атмосферно налягане течният въглероден диоксид се превръща в твърд сняг от въглероден диоксид при -79ºC (-109ºF). Твърдата фаза на CO2 го прави изключително ефективен за месни / птичи продукти в миксери, блендери, контейнери (като каси за месо E1 и E2), картонени кутии и комбота.