Нашият експертен екип ще се радва да ви посъветва за всички ваши нужди, свързани с газа
Газове и смеси с модифицирана атмосфера
Опаковки с модифицирана атмосфера за приготвени и полуготови храни
Модифицирана атмосфера, съобразена с различни храни
Готовите храни могат да се развалят много бързо в неподходяща среда. Това се отнася по-специално за храни с неутрална стойност на pH. При готовите храни степента на влошаване зависи от съставките и варира значително от един продукт до друг. Продукти с разнообразни и променливи компоненти (като сандвичи, пълнени макаронени изделия, салати, пица и пролетни рулца) са особено предизвикателни. Вземете например равиоли или лазаня на месна основа. Месото се разваля с различна скорост от пастата.
Едно от другите основни предизвикателства, свързани с готовите храни, е как да се избегне въвеждането на микробно замърсяване по време на това, което често е многоетапен производствен процес. Най-сериозните процеси на разграждане са причинени от растежа на микроорганизми, окисляването и застоялостта. Това води до гранясване, обезцветяване и загуба на вкус.
Въз основа на нашето широко портфолио от газове за хранителни цели, ние разработихме гама от MAPAX решения, насочени специално към изключително разнообразните нужди на многокомпонентни приготвени и обслужвани храни. Тези смеси са внимателно създадени, за да инхибират най-добре влошаването и да поддържат качеството на многокомпонентните ястия.
Опаковката с модифицирана атмосфера (MAP) може да удължи срока на годност на готовите храни, без да променя физичните или химичните свойства или да добавя неестествени съставки. Това е естествен метод, който бързо набира популярност в световен мащаб. В много случаи тя може да допълни и алтернативните методи за съхранение.
Нашите модифицирани атмосфери MAPAX за приготвени и сервирани храни могат да ви помогнат да:
- Увеличаване на продажбите чрез задоволяване на нарастващото търсене на пресни и естествено консервирани продукти
- Удължете срока на годност без химикали или замразяване
- Увеличете срока на годност във веригата на дистрибуция с дни или дори седмици
- Запазват вкуса, текстурата и външния вид
- Повишаване на ефективността на производството и дистрибуцията