Охлаждаща мощност на криогенните газове
Охлаждане на плодове и зеленчуци
Подобряване на преработката на плодове и зеленчуци
Независимо дали са прясно събрани продукти или готови за сервиране салати, повечето плодове и зеленчуци са чувствителни и изискват хигиенично, внимателно боравене по време на прибиране на реколтата, съхранение, подготовка, опаковане и разпространение. Контролът на температурата е ключов фактор за успех на повечето етапи в потока на обработка след прибиране на реколтата.
Нашите ACCU-CHILL криогенни охлаждащи разтвори използват въглероден диоксид или азотни газове за бързо понижаване на температурата на пресните продукти, за да подобрят производителността за преработка надолу по веригата или да запазят храната чрез инхибиране на бактериалния растеж. Особено в случай на по-деликатни продукти, бързото охлаждане може да втвърди плодовете и зеленчуците, така че те да могат да бъдат нарязани и нарязани на порции чисто - с по-малко щети. Охлаждането също може да ви помогне да подобрите производителността.