Течни газове за контрол на температурата по време на разпространение
Дистрибуция на печива и сладкарски изделия
Криогенни хладилни решения за дистрибуция
След като хлебните изделия са готови за изпращане, нашите криогенни хладилни решения за дистрибуция предлагат редица предимства пред конвенционалните механични системи. Тези екологични решения намаляват въглеродния отпечатък и нивата на шума, с допълнителния бонус от ефективност на разходите и лекота на обслужване. Криогенните хладилни агенти като течен въглероден диоксид (CO2) или азот (N2) са изключително ефективен начин за поддържане на хляб, торти, бисквити и сладкиши на правилната температура, след като напуснат вашите съоръжения за магазина. CO2 сняг - известен също като сух лед - се получава чрез намаляване на налягането и температурата на течността CO2, докато се превърне в чист, бял сняг. След това този сняг може да бъде компресиран под високо налягане, за да се образуват блокове, резени и пелети. Тъй като сухият лед няма вкус или мирис, не е отровен и запалим, той е идеален и високоефективен охлаждащ и замразяващ агент за печени изделия. Той е особено удобен за транзитно охлаждане на продукти с чувствителни към температурата добавки като кремове или глазури. По този начин снегът от CO2 може да помогне да се осигури непрекъсната студена верига до мястото на продажба. Като един от водещите доставчици на сух лед, ние предлагаме широка гама от гъвкави решения на едно гише, които използват охлаждащата сила на CO2 сняг за охлаждане на печива. Всички наши продукти и услуги със сух лед отговарят на най-новите правила и разпоредби на HACCP и постепенно преминаваме към по-екологични възможности за опаковане.