Охлаждаща мощност на криогенните газове

Охлаждащи приготвени и удобни храни с ACCU-CHILL

    Открийте как да оптимизирате вашите приготвени, сервирани и удобни храни с помощта на бързи, хигиенични решения за охлаждане от нашата продуктова линия      
ACCU-CHILL®
Навлизане на нови пазари с криогенно охлаждане

Потребителското търсене на пресни, вкусни, домашно вдъхновени удобни храни нараства в световен мащаб. Новите формулировки и рецепти все повече резонират сред взискателните потребители, но тези многокомпонентни продукти представляват нови предизвикателства за охлаждане и охлаждане. От една страна, всяка съставка в готовите храни се държи и влошава по различен начин. Месото в равиоли или лазаня, например, ще се развали по-бързо от пастата, докато сладкишите в пикантни пайове могат бързо да станат остарели.

И от друга страна, многоетапният производствен процес често е сложен, повишавайки риска от микробно замърсяване, ако температурата не се контролира точно.

Бързото, но нежно охлаждане може да помогне за преодоляване на тези предизвикателства чрез спиране на растежа на бактериите и запазване на текстурата и вкуса на деликатните и разнообразни съставки в многокомпонентните ястия.

Ние предлагаме широка гама от специализирани решения за криогенно охлаждане, които ви помагат да поддържате правилните температури на обработка за приготвени, удобни и обслужвани храни както във вашето преработвателно предприятие, така и по време на транзита до вашите клиенти.

Акцентите в нашето портфолио на ACCU-CHILL включват патентована технология за непрекъснат криогенен инжектор за инжектиране на изключително студен течен азот (LIN) директно в специално проектирана тръбна смесителна камера, където бързо охлажда горещи консумативни течности като сосове, супи и вискозни "пастообразни" продукти.

Ръка за помощ в кетъринга и дистрибуцията

Криогенното охлаждане може да облекчи бързането в последната минута преди сервиране на храна, като улесни "mise en place". В допълнение към удължаването на срока на годност на готовите за сервиране и сервирани храни, възможността за групиране и задачи за предварително зареждане може също да подобри ефективността на разходите, да повиши производителността и да затегне контрола върху закупуването и съхранението.

Преминавайки извън кухнята, криогенните течни газове също са безценни по време на транзита, тъй като осигуряват надежден начин с ниско ниво на шум за поддържане на строг контрол на температурата върху готовите храни. При атмосферно налягане течният въглероден диоксид се превръща в твърд сняг от въглероден диоксид при -79ºC (-109ºF). Тази твърда фаза на CO2 - известна също като сух лед - е много ефективна и лесна за използване охлаждаща среда по време на разпределение в контейнери (като каси E1 и E2), кашони и комбота, например. Сухият лед може да се използва и за смесване на храни.

Някакви въпроси?

 Един от нашите експерти ще се радва да обсъди вашите нужди, да отговори на вашите въпроси и да предостави по-подробна информация

Свържете се с нас